Det här med komplimanger...

Ibland bara hatar jag kontrakomplimanger. Sådanadäringa tomma komplimanger folk ger som svar när man ger dem en ärlig komplimang, istället för att bara säga Tack!

Ibland känns de verkligen tomma och då kan det faan va!


...

... Och så fort man går utanför dörren börjar det regna.


Dålig lindning...

Alltså... När jag köper garn som inte är nystat. Då förväntar jag mig lite knep och knåp med nystandet, det gör jag. Men när garnet är så dåligt lindat från början att nystandet tar drygt fyraochenhalvjävlatimme. Då blir jag i det närmaste bitter. Bara så att ni vet.


Folk som luktar farligt gott

Kan vi inte bara komma överens om att det är sjukt taskigt att lukta väldigt gott på allmänna platser, va?! En vill ju bara slänga sig över dem och nosa på dem, och det går ju knappast för sig. Fy fan för dom.


Inkonsekvent reklam

Alltså. Man kan ju tycka att någon som skriver manus till reklamfilmer borde vara lite noga med språket i replikerna. Så att det blir logiskt och snyggt liksom. Det är så förbannat irriterande när man hakar upp sig på en ful mening. Eller hur?!

Men ta som exempel bara:
I Mildas reklam för nån mejeriprodukt så låter se Kocken Kari laga mat. I slutet av filmen ser man Kari njuta med mat i munnen och berättarrösten säger:

"Det kan kocken Kari intyga... Om han kunde"

Alltså... Antingen kan man, eller så kan man inte. Man "kan" inte om "man kunde". Kari kan helt enkelt inte intyga någonting med munnen full av mat. Han får tugga klart och svälja, SEN är det möjligt att han kan intyga Mildas förträfflighet. Punkt.


När grannen inte är boven

Här går man och är förbannad på grannen med baslådan från helvetet, och så visar det sig att han är riktigt trevlig, har sänkt basen och allt som är fel är att väggarna är dumma i huvudet som för minsta vibration upp till mitt sovrum. Vad fan ska man säga liksom?! Han har gjort allt han kan. Förutom att flytta högtalarna, men det förstår jag ju själv att jag inte kan kräva av honom.

Hej mina kära hörlurar med rejäla kåpor. Dags att komplettera er med ett par ännu bättre, kanske. Grannen kan jag ju inte gärna skälla på mer. Och väggar hjälper som inte att klaga på. Tvivlar på att hyresvärden byter dem för att lilla jag lider av bitter överkänslighet mot basljud. Fan mä!


Dåliga hemsidor...

Dåliga hemsidor är som herpes. Du kan inte bli av med dem. Inte helt. Du kan undanhålla dem, gömma dem, ignorera dem, försöka behandla dem. Men vad du än gör riskerar de alltid dyka upp igen - Obarmhärtiga. Onda. Kliande. Irriterande utta bara satan. Och hemsidor för evenemang där ett visst band man vill se ska spela, som inte har med sagda band på sitt schema över evenemanget... dem ska vi inte ens tala om!

Redigeringsmöjligheter?

Och när jag sitter här i min bitterhet, inser jag att redigeringsmöjligheterna i detta bloggforum är lika med NOLL! Vars tog möjligheten till radbrytning vägen? Varför kan jag inte fetmarkera text? GAAAH!

Bristfällig analys från de som borde kunna...

Men låt bli att kommentera de avsnitt jag behöver mest input på då, gubbjävlar. Gör det bara! Tänk inte på mig, inte. En stackars student med studiepanik. Lämna mig till mina egna mediokra tolkningar, ni. Visst, jag överlever säkert. Behöver väl inte era dumma erfarenheter och insikter i ämnet. Fatan mä! (Om dudesen som skriver bibeltolkningar, utan att kommentera de mest intressanta grejerna. Jag skulle verkligen behöva deras åsikter för att genomföra min interpretation av Mark 4:1-9. Typ NU!) Fatan är förövrigt en sammanslagning av Satan och Fan. Ba' så ni vet! Med ovanligt bittra hälsningar /BittraBerit

Skensvar

Nej, men visst. Låt signalerna gå fram utan att svara när jag ringer dig. Det kan jag leva med. Men fittpung på de operatörer som gör att det helt plötsligt dröjer längre mellan två signaler, än det gjort mellan de tidigare, så att jag tror att personen ifråga har svarat. Jag ÄLSKAR att känna mig som en idiot när jag säger "Ja, tjena, det är j..." för att sedan rodnande tystna när det plötsligt går fram ytterligare en signal. Eller kopplar om till telefonsvarare. NOT! Hoppas innerligt det står en skadeglad programmerare bakom fenomenet. Då kan jag förstå humorn i det hela. Jag skulle gå runt och skratta för mig själv förjämnan om jag hade kommit på en så lysande idé. Om det däremot bara är en teknisk slump, när det händer, då... då... BAH!

Det här med fördelar och nackdelar med helgjobb

Att ha ett jobb i sig är inte ett dugg jobbigt, för min del. Det är helt utan bitterhet. Fördelar med ett helgnattsjobb är, utöver ekonomisk vinning, att jag inte har lika mycket tid att bränna pengar på och att det är socialt givande. Men att jobba helgnätter har en fet jävla nackdel. Om man säger såhär: Ja, nej men, att Dia Psalma spelar i Göteborg just en av mina jobbhelger - det är ju inte alls förbannat irriterande, eller så. Faktum är att saker generellt verkar hända just de helger jag jobbar. Och det är ju inte alls fruktansvärt frustrerande eller något att vara bitter över, eller så. Bara så ni vet.

Morgonstund har bitterhet i mund

Gaaah! När man åker typ fullbokat morgontåg... Då tar man inte någon annans plats, och somnar där. Jag SKITER i hur jävla trött du är. Det är MIN bokade plats. Jag vill inte bära runt på två väskor och en tung bokkasse för att leta efter en ANNAN plats som kanske eventuellt inte är bokad vid nästa station, bara för att jag är för snäll för att väcka dig! Fittpung!  Themesong för måndagar:  Tori Amos - I don't like mondays. 

Ljud som stör

En annan sak som är jävligt irriterande och kan göra den frommaste person lite småbitter: personer som snarkar högt på tåget när man själv inte kan somna, trots gigantisk trötthet.

Skönt bitter lokförare

Ja, det är inte bara vi passagerare som är bittra över tågets förseningar. Lokföraren vinner stor sympati genom att i högtalarsystemet bittert och sylvasst dissa Banverket som sinkar oss ytterligare genom att släppa andra tåg före vårt på tajta sträckor. Stort BittraBeritplus till honom.

Sena tåg

På resan till Stockholm saknades den vagn jag reserverat plats i. Resan hem nu tycks inte bli mycket bättre den, även om problemen är annorlunda (same shit, olika utförande). På grund av spontanbeteende, slöhet och fokus på annat, snyggare håll, tvangs jag akutboka dyr biljett till sista lediga avgången mot Tranås. Stressade ut till Västerhaninge för att hämta mitt bagage och hade ca. 15 minuter på mig till avgång mot Tranås när jag var tillbaka på centralen. Trodde jag, ja. Min avgång visade sig vara 30 minuter sen. 15 minuters perfekt bytestid blev 45 minuter kall väntan på perrongen, eftersom sittplatserna inne på Centralstationen är alldeles för få. Gaaah!  Om lokföraren glömmer att stanna i Tranås blir bitterheten etter värre. Jag vet att det låter skumt, men det har hänt förr. X2000 gör som det vill.  Dagens BittraBerit: sena tåg. Fy Fabio. 

Motmaräng i samma bransch

Igår mötte jag inte en endaste liten sak att vara bitter över. Tvärt om: det blev en fantastisk dag! Vackert höstväder, snygga kläder, glada människor, vänner jag saknat men nu fått träffa. Inte ens den annalkande visdomstanden gjorde ont. Den bara satt där den satt! Fan med! GårDagens Berit blev därmed:  Dagar det inte finns något att vara BittraBerit över. Få saker gör mig så bitter som dagar utan plats för bitterhet! Bah! 

Det här med visdomständer

Må vara att jag börjar bli till åren nu. Och må vara att jag är vis som få. Men att börja få visdomständer i min ålder - det är fan inte okej. Inte okej någonstans! Jag hade som hoppats att de de skulle ha det så trevligt där nere att de aldrig skulle dyka upp.

Dagens BittraBerit:
Visdomständer och andra munhälsoproblem som inte behagar dyka upp förrän den fria tandvården (fram tills dess patienten fyller 19 år) är slut och det kostar satan att fixa käften!

Så: Stay down moth*rf**ker! There's nothin for u to see up here!


Det här med naturlig tystnad

Jo men såhär. Om man befinner sig på en ö, till vilken man endast kan ta sig medelst båt (bortsett från isig vintertid då även apostlahästar, spark, svävare och skridskor duger) och varpå man endast lider av trafikljud när vinden ligger "fel". Då och där kan man ju tänka sig att man hyser ganska stor potential att få avnjuta en väldigt tyst natt, utan störande grannar med baslåda från helvetet, skräniga studenter etc. Och visst, grannarna är verkligen extremt ickestörande... Om man tänker på mänskliga grannar. Att en uggla med tourettes skulle råka bo i tallen utanför fönstret tänker man kanske inte på. Om man säger så här. Jag kan inte annat än att tänka på den satans ugglan just nu.


Människor som ropar "hallå"

Alltså, påriktigt, vad är det med folk och att skrika "HALLÅ" upprepade gånger i sin telefon i en annars tyst tågkupé? (jo, jag vet, hej klagoämne från mobiltelefonens barndom, men WTF, problemen kvarstår ju?) Det hörs inte dåligt i andra änden av "tråden" på grund av att du inte talar högt nog. Det hörs dåligt i andra änden därför att VI ÅKER GENOM EN TUNNEL (eller genom skogen, eller på obygden, eller vadsomhelst) där din mobiltelefon inte har täckning. Att "inte ha täckning" innebär att din mobiltelefon inte får kontakt med det telefonnät din operatör använder sig. Det betyder inte att din samtalspartner automatiskt hör dig för att du vrålar "hallå" extra högt. Så det så!


Plus och minus

Saker att glädjas över idag:
+ Att snubben på JC avgjorde min storlek på jeans med en enda blick (dessutom en mindre storlek än vad jag själv hade trott skulle vara lagom). Professionella människor med humor är alltid trevligt.

+ Att mannen på tåget blev så vansinnigt förvirrad och oförstående över avsaknaden av just HANS plats (att vi är ytterligare ett gäng som saknar vagn 2 är ju inte hans problem). Mycket underhållande!

Sak att vara BittraBerit över idag:

- Att kvinnan i kassan på KappAhl kände ett så oerhört starkt behov av att skeptiskt fråga "Och storleken känner du dig säker på, på alla paren?" när jag idag köpte tre par trosor (i samma storlek). Vad förväntar hon sig för svar? "näe jag använder ju inte trosor i vanliga fall så jag är MYCKET osäker på om jag verkligen ska ha medium" ...eller?!

Köper jag trosor så tro fan jag väljer rätt storlek storlek! Köper jag fel är det mitt problem. Men vad är oddsen att en kund som köper TRE par, i samma storlek, "råkat" ta fel? Ha!


Tågrage

Så sitter man på tåg mot hufvudstaden. Min biljett säger klart och tydligt att jag har plats bokad i vagn 2. Tåget ifråga är ett kort tåg, bestående av två vagnar. Vagn 1 och Vagn 3. Vi är alltså ett stort antal personer som är inbokade på ett tåg som är en vagn för kort. Människor reagerar naturligtvis väldigt olika på situationer lik denna. De flesta av oss tar det hela med ro, men så finns det ju de där personerna som inte kan förstå hur den stackars tågvärden kan låta DETTA SKE!

Ett exempel: den mycket stressade affärsmannen (?) som envist vidhåller att han ju har BETALAT för sittplats (och det har ju ingen av oss andra med bokad plats i vagn 2 gjort?) Han har ju BOKAT det så, för han måste absolut spela Harpan hela vägen upp till Stockholm och dessutom har han BRÅTTOM! Inte kan han sitta med datorn i knät i ett obokat säte. Han behöver givetvis bord (det vet ju alla att elektroniska maskiner i knät hindrar spermaproduktionen).

Jag älskar arga oförstående människor. Eller, för att vara mer korrekt: jag älskar att vara bitter över andra människors onödiga oförstående och odiskutabla ilska.


BittraBerit gör entré i bloggsfären

Det här är BittraBerit. En blogg med bittra iakttagelser ur mitt lilla liv. Alla har vi behov av att vara en BittraBerit emellanåt, somliga oftare än andra och jag oftare än de flesta. Många förknippar bitterhet med negativitet. Det tycker jag är fel. Att vara bitter är roligt och gör livet lite gladare. Våga vara en BittraBerit, våga njut av bitterhetens sötma!

RSS 2.0